Open Monumenten Dag in de Teruggave

Het voormalige belastingkantoor, momenteel de Teruggave genoemd, is in een modernistische stijl ontworpen en gebouwd. Er zijn veel vergelijkbare kantoren van dit type gebouwd in de jaren 50 en 60. Het gebouw is geen unicum in Nederland, maar door zijn imposante en solidaire karakter en ligging is het een beeldbepalend gebouw voor Breda.

Op de kopgevel is sinds 2019 een BlindWall met de naam: Een ode aan de 1ste pantserdivisie door de kunstenaar Otecki geschilderd.

De Teruggave, een knipoog naar de voormalige functie van het gebouw, is de naam voor de community met een breed scala aan bedrijven en organisaties. Elke gebruiker heeft een opdracht meegekregen: Bedrijven, Organisaties en evenementen doen stuk voor stuk iets terug voor gebouw, gebied of stad.

Met het gezamenlijke project United Colors Breda verbinden we De Teruggave met locals en internationals uit de buurt. Online, offline en zichtbaar in de wijk. Iedereen op zijn of haar manier. Vanuit de gedachte dat iedereen altijd wel iets heeft te vieren. Hoe klein of groot het ook is. Dus: wat vier jij vandaag?

En we gaan door. United Colors Breda stelt daarom ook de vraag: hoe maak jij het? Uit oprechte interesse voor iemand met zijn of haar creativiteit en vakmanschap op het gebied van hobby, cultuur of beroep. Dat brengt ontmoeting, verwondering en verbroedering. Tijdens Open Monumenten Dag zaterdag 11 september ben je welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Voor meer info:

www.deteruggave.nl
www.unitedcolorsbreda.nl
www.omdbreda.nl

Download: 

Open Monumenten Dag in de Teruggave