Oude belastingkantoor omgedoopt tot de Teruggave

BREDA - Zo’n 70 buurtbewoners zijn deze zaterdag gretig op de uitnodiging van de gemeente ingegaan om te komen ontbijten op de zesde verdieping van het voormalige belastingkantoor. Dat heet sinds vandaag ook officieel de Teruggave.

Dus wordt er gezellig gekletst tussen buurtbewoners en bewoners van het pand. En genoten van het uitzicht. Want vanaf het dakterras ligt Breda letterlijk aan je voeten. Zo ook het gebied waar de komende jaren veel gaat gebeuren, zoals Seelig Zuid. “Met daarin ook het plan om de rivier De Mark door te trekken over het terrein”, stelde wethouder Paul de Beer, die de officiële opening verrichtte.

Na het Valkenberg en het Chassépark wordt dit het derde militaire gebied dat Breda aan de binnenstad toevoegt. De Beer verwees naar het doortrekken van de Nieuwe Mark en de verbouwing die De Rooi Pannen uitvoert aan Seelig Noord. “Een enorm chapeau voor de Rooi Pannen voor de wijze waarop zij dat oppakken.”

De afgelopen maanden werkten huurders en gemeente hard aan het voormalige belastingkantoor om dit om te bouwen tot De Teruggave. De naam De Teruggave verwijst naar de oude gebruiker. Het gebouw is geschikt gemaakt voor nieuwe activiteiten en nieuwe gebruikers, die samen een invulling gaan geven aan het gastvrije imago van de Gasthuisvelden. “Het gebouw wordt letterlijk teruggegeven aan de stad”, gaf De Beer aan. “Net als bij de Gasthuisvelden transformeren we samen met de huurders De Teruggave van een pand waar je liever niet kwam tot een aantrekkelijk, open en levendig gebouw waar iedereen zich welkom voelt.”

De ‘bewoners’ van het pand zijn actief in diverse terreinen. De Rooi Pannen heeft tot de verbouwing op Seelig Noord klaar is tijdelijk een deel van zijn studenten ondergebracht, maar ook onder meer de Stichting Vluchtelingenwerk Breda, School voor Fotografie, Sup&Fun en Magna Entertainment/Magna Events en het Kielegats Carnaval Museum hebben onderdak gevonden aan de Gasthuisvelden.

Tot 14.00 uur deze zaterdag is het open dag. Op de begane grond presenteren de bedrijven zich aan de buurt en de stad en is informatie te verkrijgen over de gebiedsontwikkeling.

De komende maanden volgen meer huurders.  

Bekijk de foto's en het originele artikel op BredaVandaag.nl

Oude belastingkantoor omgedoopt tot de Teruggave