Gemeente Breda

Informatiecentrum Gasthuisvelden: Hier vind je alle informatie over verleden, heden en de toekomst van de Gasthuisvelden.

De Gemeente Breda gaat de komende jaren samen met de stad de Gasthuisvelden omvormen tot een nieuw, aantrekkelijk, open en levendig deel van het stadscentrum. Met een hoge verblijfskwaliteit. Een nieuw openbaar stuk binnenstad aan de rivier de Mark. Na het Valkenberg en het Chassépark is dit het derde militaire gebied dat we aan onze binnenstad toevoegen.

Een van de belangrijke onderdelen van het project Gasthuisvelden is het doortrekken van de Nieuwe Mark. Dat project gaat de westkant van de Bredase binnenstad de komende jaren een heel nieuwe aanblik geven. Het eerste stuk van het tracé gaat daardoor over het noordelijk deel van de Seeligkazerne, langs het oude Arsenaalsgebouw. Vervolgens gaat het tweede deel verder aan de aan de andere kant van de Fellenoordstraat. Daar loopt het over het zuidelijke deel van de kazerne (met de bekende 'witte huisjes') en komt uit in de singel bij de hoek Markendaalseweg /Vredenburchsingel. Vooral dat zuidelijk deel van de Seeligkazerne bij de ‘witte huisjes’ ondergaat een metamorfose omdat de rivier daar op zijn breedst wordt en bij hoogwater in oppervlakte kan verdubbelen.

Waar te vinden

locatie Gemeente Breda

Contactpersonen

Sanderijn  Koppen

Sanderijn Koppen

Manager Vastgoed
Barara  Putters

Barara Putters

Verbinder
Peter van Schie

Peter van Schie

Voorzitter Team Teruggave

Bezoekadres

Gasthuisvelden 11
4811VX
Breda

https://www.breda.nl

Postadres

Postbus 90
4800RH
Breda

De Teruggave

Binnen de Teruggave vind je het informatiecentrum Gasthuisvelden: Alle informatie over verleden, heden en de toekomst van de Gasthuisvelden.

Social Media